Četudi sem že pri prvi objavi opazila, da se "za brezveze matram" postaviti fotografije tako kot mi je všeč, ker jih glavni medij prikazovanja aka telefon itak razvrsti po svoje... Sem se odločila, da se bom matrala naprej. Ker je meni tako všeč. In ker jaz še vedno najraje uporabljam namizni računalnik in bom vedno, ko bom odprla objavo, jaz uživala. Če nimaš pojma o čem govorim, poglej objavo še na ekranu računalnika. V 2019 sem vsekakor doživela eno od osebnih nadgradenj ravno v tem, da tudi službene projekte delam tako, kot je meni všeč in posledično so naročniki zelo zadovoljni.

Naročniki? Stranke? Člani družine Črtica? Pravi izraz iščemo v letu 2020.

Številke

Četudi obožujem statistiko, sem tokrat preveč utrujena, da bi se poglabljala v številke; koliko je bilo klikov na sprožilec, koliko fotografij je bilo obdelanih, koliko retuširanih, koliko TB je bilo posnetega gradiva in nato tudi izbrisanega, koliko ur je bilo vloženih v postprodukcijo... Te številke naju oba vedno znova vržejo na rit in potem traja nekaj časa uravnovešanje med "Vao, delata izjemno!" in "Vao, nimata drugega lajfa?".

Da pa ne razočaram v celoti, v arhivu je 160.781 fotografij. Nekatere so podvojene in nekatere že izbrisane. V letu 2020 bova poskusila sproti vključevati več meta podatkov.

2019

Kaj bi rekel, kakšno je bilo leto 2019? Drugačno! Kak to misliš? Ne znam razložit.

Tako sicer izgleda kar nekaj najinih pogovorov. Ampak jaz popolnoma razumem vsebino, ker občutim enako. Naše 2019 je bilo drugačno. Bilo je bolj resnično, pristno, pogumno, ljubeče... Bilo je bolj vse! Kako sem hvaležna za to! Več od tega, da lahko delaš delo, ki ga imaš rad in imaš odnos z ljudmi s katerimi delaš in za katere delaš, skoraj ni. Razen zdravja.

Torej, zdravja vam zaželim v novem letu! Pa ljubezni in še malo cartljanja z mucki! Čin, čin!

Kdo je ta model, ki namesto mene nazdravlja z vami? To je naš Alex. Moj bratranec, ki je s svojo, po našem starem ati podedovano ljubeznijo do lesa, soustvarjal praznično sceno. Da, vsako leto imam ambicije po izgledu scene še večje in vedno več je mojstrov, ki pomagajo. Hvala!

Na srečo sem s svojo idejo zadela tudi Alexov priljubljeni stil, zato pa tako sede vse skupaj.

Plani

Najprej nujno: počitek in tehnična dela za vzpostavitev novega delovnega leta. Zato bova na voljo šele 6.1.2020.

  • Januar je namenjen fotografiranjem na snegu, dodelavi spletne strani, poročnim sestankom in projektu. O, da, prihaja tudi nekaj novorojenih malih modelčkov.
  • Februar je v tem trenutku še na voljo za rezervacije fotografiranj novorojenčkov.
  • Marec bo namenjen ženskam. Gre za projekt, ki ga razvijam že leta in je sedaj dozorel, da pravi ženski ponudi kraljevsko ponudbo.
  • Maj in junij sta v glavnem že oddana porokam.
  • Julij in avgust delava družinska, nosečniška in portretna fotografiranja na obali.
  • September in oktober se vračava k porokam.
  • Oktober bo krasen za jesenska fotografiranja. Ti termini neverjetno hitro pobegnejo.
  • November in december sta še "v luftu".

To so le okvirni plani in tematike, ki predvladujejo po mesecih. Vsak dan je drugačen in imava rada izzive, zato komaj čakava na vse, kar prihaja v novem.

Hvala vsem, ki boste dovolili, da delim fotografije naših photoshootingov, hvala vsem, ki boste dovolili objavo vaših filmčkov. Za ustvarjalca ni nič hujšega, kot polne galerije vrhunskih fotk in videov, ki pa jih ne smem deliti s svetom. Ampak popolnoma razumem željo po ohranitvi zasebnosti, saj jo tudi sama cenim!

Si pišemo v novem! Karina Laura