Fotografiranje za dokumente

Fotografiranje za dokumente se v Črtici izvaja organizirano nekajkrat mesečno.
Termin fotografiranja si rezervirate preko obrazca na dnu strani.
O poteku fotografiranja si prosim preberite spodnji zapis.

Za namen izdelave vaših osebnih dokumentov bomo naredili fotografijo na kateri se ne smejite in bo ustrezala vsem ostalim biometričnim pravilom. Za pravilnost le-teh poskrbiva midva in vas bova usmerjala z navodili. Sam postopek fotografiranja traja le nekaj minut, pri majhnih otrocih morda kaj več.

"Vaša fotografija se nato pripravi in jo preko posebnih spletnih servisov in ustreznih avtentikacijskih mehanizmov prenesemo v centalno odložišče. Centralni sistem bo preveril ustreznost fotografije in določil unikatno referenčno številko. Po uspešno opravljenem postopku boste prejeli unikatno referenčno številko, s katero se boste nato oglasili na upravni enoti, pri tem pa vam fotografij v fizični obliki ne bo potrebno predati." Vir: ozs.si

S tem potrdilom lahko 1 leto urejate vse slovenske uradne dokumente (biometrični potni listi, osebna izkaznica, tujski dokument, vozniško dovoljenje in orožna listina).

Male "slikice"

Za uradne dokumente v Republiki Sloveniji torej ne potrebujete več tistih malih "slikic". Lahko pa vam po želji dodatno fotografije tudi izdelava. Verjameva, da vam je ljubše, če se boste na tej nasmehnili ali vsaj malce bolj sproščeno nagnili glavo. Morda vam ni všeč kak mozoljček in boste želeli, da vam ga skrijeva. Da, na malih fotografijah, ki se ne uporabijo za osebne dokumente je to mogoče. Izdelava fotografij traja dodatnih 10 min.

Fotografiranje na domu

Da, po predhodnem dogovoru se lahko fotografiranje izvede tudi na vašem domu ali drugi lokaciji.


Cenik

Fotografiranje za dokumente

Fotografiranje za osebne dokumente v RS.
Prejmete natisnjeno potrdilo e-fotograf.

V ceno je vključen 22% DDV.


15 €

Dodatno: mini fotografije

Set 5 enakih izdelanih fotografij 3,5 x 4,5 cm.


V ceno je vključen 22% DDV.


5 €Gorišnica 118, 2272 Gorišnica


Naročanje

Vaše udobje, dobro počutje in varovanje zdravja vseh je na prvem mestu! Zato je vaš termin fotografiranja, tudi če gre "le" za dokumente, potrebno rezervirati. To najlažje storite s prijavo preko tega kontaktnega obrazca.

Izpišite osebno ime in priimek.

Ulica, poštna številka, pošta.

Točen prosti termin vam sporočiva.

Prosiva, da zapišete telefonsko številko, da vas lahko pokličeva.


"Ministrstvo za notranje zadeve je, v želji po nadgraditvi in poenostavitvi sistema za sprejemanje vlog za osebne dokumente ter izboljšavi kvalitete slikce za personalizacijo dokumentov, razvil poseben sistem za elektronski prenos fotografije od fotografov do upravnih enot.

Na upravni enoti ni bo potrebno skeniranje in preverjanje kvalitete fotografije, saj je to že opravljeno. Referent le zajame vse ostale podatke (strankin podpis preko elektronske podpisne tablice in podatke iz uradnih evidenc) in jih pripravi za personalizacijo. Postopek je postal hitrejši in prijaznejši, tako za fotografe kot za stranke in za referente na upravnih enotah. Sistem se uporablja tudi pri drugi generaciji biometričnih potnih listov, pri izdelavi osebnih izkaznic, tujskih dokumentov, vozniških dovoljenj in orožnih listin."

Vir: ozs.si

Sledi mi na Instagramu